Cornelie Noothoven van Goor, arts MSK

Het blijft fascinerend hoe je met relatief zachte kracht klachten sterk kunt verbeteren.

Cornelie Noothoven van Goor

Achtergrond

Ik was op jonge leeftijd al geïnteresseerd in het menselijke lichaam en al vroeg stond vast dat ik geneeskunde wilde gaan studeren. Mijn aandacht ging in eerste instantie uit naar de behandelinging van de mens in zijn geheel en daarom koos ik voor het vak huisarts.

Als huisarts zag ik veel patiënten met klachten van het bewegingsapparaat. Een groot deel van deze patiënten kon ik verder helpen met adviezen, pijnmedicatie of door ze te verwijzen naar de fysiotherapeut en/of orthopedisch chirurg. Bij deze groep verminderden de klachten zodanig dat ze voor de klacht geen beroep meer op mij als huisarts deden.

Als de therapieën niet voldoende aansloegen en de patiënt veel last en hinder van de klacht bleef houden, werden ze naar mij terugverwezen, maar ik kon als huisarts verder weinig voor ze doen. In mijn zoektocht naar een adequate behandeling voor deze groep kwam ik in aanraking met Musculoskeletale (voorheen: OrthoManuele) Geneeskunde.

Medische achtergrond

Ik heb in 2000 mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht afgerond. De eerste twee jaar heb ik in de maatschappelijke gezondheidszorg bij de GG&GD gewerkt (verslavingszorg). Daarna ben ik tot 2013 als huisarts werkzaam geweest in Amsterdam en Zwanenburg.

In 2011 ben ik gestart met de opleiding tot OrthoManueel arts die ik in maart 2014 heb afgerond. Sinds maart 2014 ben ik als MSK-arts werkzaam bij Spine Clinic in Zaandam.

Arts Musculoskeletale Geneeskunde

Toen ik in aanraking kwam met het vak Musculoskeletale Geneeskunde was ik meteen erg onder de indruk. Het is eenvoudig en zo logisch om op deze manier naar het menselijk lichaam te kijken! En het werkt! Je ziet bijvoorbeeld zo’n rug veranderen, de spanning van de spieren verdwijnen.

Ik dacht dat wil ik ook graag leren, en daar heb ik tot nu toe geen spijt van. Het blijft fascinerend hoe je met relatief zachte kracht klachten sterk kunt verbeteren.

Aandachtsgebieden

Mijn grote aandachtsgebied is voornamelijk de mens en zijn klacht. Daarbij sluit ik mij geheel aan bij de gedachten van mijn collega’s. Ook ik vind het fascinerend aan het vak dat we met relatief weinig kracht en eenvoudige handeling zoveel resultaat kunnen krijgen bij klachten van het bewegingsapparaat.

Ik zou me in de toekomst nog meer willen verdiepen in de sportgeneeskunde en zo deze twee vakken te kunnen combineren.

Telefoon:
075 6700570

E-mail:
info@spineclinic.nl

Openingstijden

De openingstijden variëren. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 09:30 uur tot 15:00 uur. Buiten die tijden kunt u een boodschap achter laten op ons antwoordapparaat. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Locaties:
Zaandam
Provincialeweg 152-154
1506 ME Zaandam

Let op: Het is hier betaald parkeren. De kosten bedragen €2,80 per uur.

Amstelveen
Bouwerij 4
1185 XX Amstelveen

De ingang bevindt zich aan het einde van de parkeerplaats achter de slagbomen. U kunt aanbellen bij SpineClinic of Fysioresult (2de etage), de deur wordt dan voor u open gedaan. Let op: De parkeerplaats achter de slagboom is een privé parkeerplaats. U kunt uw auto aan de overkant van de weg op de algemene parkeerplaats zetten.

Amsterdam
Molenpad 15-A
1016 GL Amsterdam

SpineClinic Amsterdam bevindt zich in hetzelfde gebouw als Profysio.

Tarieven

Eerste consult: € 120,-
Elk vervolg consult: € 100,-

De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Het verschilt per pakket en per verzekering wat u zelf bij moet dragen.