De Musculoskeletale behandeling

De MSK-artsen binnen onze praktijk hebben zich toegelegd op mobilisatietechnieken van de wervelkolom, de bekkengordel en overige gewrichten. Bij deze mobilisatiebehandelingwordt getracht de beperkingen in het de gewrichten op te heffen. Hierbij wordt u in een zodanige houding gelegd dat de betreffende wervel of het gewricht op een eenvoudige manier weer in de juiste stand gebracht kan worden. De correctie zelf gebeurt met weinig kracht, maar soms wordt op plaatsen geduwd die al gevoelig zijn waardoor de behandeling als pijnlijk ervaren kan worden. De meeste correcties worden met de hand gedaan, maar soms wordt een hamer en een drevel gebruikt met een rubberen dop. Dit is niet om hard mee te slaan, maar om gerichter op bepaalde plaatsen kracht te kunnen zetten.

Het behandelplan

Het behandelplan van de gehele wervelkolom bestaat meestal uit 5 of 6 behandelingen . Na elke behandeling kan in meer of mindere mate napijn of vermoeidheid optreden. Ook is het mogelijk dat pijnklachten ontstaan op plaatsen waar u eerder geen last had. Bij de behandeling houden wij ons aan een vaste volgorde. Vaak wordt de meest pijnlijke plaats pas in de laatste sessie behandeld, zodat u de indruk zou kunnen krijgen dat wij in eerdere sessies geen rekening houden met uw klachten.

Na de laatste behandeling

Na de laatste behandeling verminderen de klachten over het algemeen snel, maar soms duurt het nog een aantal weken voordat verbetering optreedt. Deze periode heeft het lichaam nodig om zich weer aan te passen aan de nieuwe standen en lichaamshouding. Soms moeten bepaalde standafwijkingen na een bepaalde periode herhaald worden, daarom maken wij in principe altijd een controleafspraak na twee à drie maanden.

Telefoon:
075 6700570

E-mail:
info@spineclinic.nl

Openingstijden

De openingstijden variëren. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 09:30 uur tot 15:00 uur. Buiten die tijden kunt u een boodschap achter laten op ons antwoordapparaat. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Locaties:
Zaandam
Provincialeweg 152-154
1506 ME Zaandam

Let op: Het is hier betaald parkeren. De kosten bedragen €2,80 per uur.

Amstelveen
Bouwerij 4
1185 XX Amstelveen

De ingang bevindt zich aan het einde van de parkeerplaats achter de slagbomen. U kunt aanbellen bij SpineClinic of Fysioresult (2de etage), de deur wordt dan voor u open gedaan. Let op: De parkeerplaats achter de slagboom is een privé parkeerplaats. U kunt uw auto aan de overkant van de weg op de algemene parkeerplaats zetten.

Amsterdam
Molenpad 15-A
1016 GL Amsterdam

SpineClinic Amsterdam bevindt zich in hetzelfde gebouw als Profysio.

Wie zijn wij

Wouter
Wouter Schuller

Arts MSK

Meer info »

Marianne
Marianne Welten

Arts MSK

Meer info »

Cornelie
Cornelie Noothoven
van Goor

Arts MSK

Meer info »

Kasper
Kasper Huetink

Arts MSK

Meer info »

Jim
Jim van der Maat

Arts MSK

Meer info »