Jim van der Maat, arts MSK

De arts MSK kun je zien als een huisarts van het houdings- en bewegingsapparaat.

Jim van der Maat

Arts MSK

In 2017 heb ik mijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond en in 2020 ben ik gestart met de specialisatie tot MSK-arts. De interesse in het houdings- en bewegingsapparaat en specifiek de rug is tijdens mijn jeugd ontstaan. Mijn jeugd werd gekenmerkt door rugproblemen. Op jonge leeftijd ging ik steeds krommer lopen en had ik veel pijn. Ondanks de vele onderzoeken kon helaas geen duidelijke diagnose worden gesteld. Door hard te werken aan mijn fysiek en lange revalidatie ben ik op eigen kracht weer rechtop gekomen. De keuze mijzelf te specialiseren tot MSK-arts lag voor de hand. Hoe mooi zou het zijn om met mijn achtergrond mensen met rugproblemen en/of andere problemen aan het bewegingsapparaat te kunnen helpen.

In de praktijk zien wij patiënten die vaak al jaren pijn hebben aan het bewegingsapparaat, voornamelijk aan de rug, nek, bekken of andere gewrichten. Het is dan ook dankbaar werk en fascinerend hoe je met relatief zachte handgrepen en technieken pijnklachten kunt verminderen. De uitgebreide kennis van de anatomie, orthopedie, neurologie, radiologie en pijnbestrijding maakt de MSK-arts in mijn opinie tot een “huisarts van het houdings- en bewegingsapparaat”.

Aandachtsgebieden

Net als mijn collega’s vind ik het belangrijk met persoonlijke aandacht mijn opgebouwde kennis en vaardigheden in te zetten om patiënten te helpen. Ik herken veel in mijn patiënten en dat maakt mij extra gedreven een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Ik zie de mens als een geheel; alles staat met elkaar in verband. Door deze holistische benadering probeer ik de patiënt weer in balans te brengen. Naast de wervelkolom gaat mijn aandacht ook uit naar de voeten, bekken en de heupen. Klachten aan andere gewrichten behandel ik uiteraard ook. Voor de MSK-opleiding ben ik twee jaar werkzaam geweest als jeugdarts. Ik heb affiniteit met het behandelen van kinderen, die over het algemeen met zachte correcties weer makkelijk in het lood zijn te krijgen.

Naast de praktijk

Naast de werkzaamheden in de praktijk ben ik actief als jongste bestuurslid van de beroepsvereniging voor Musculoskeletale Geneeskunde, de NVAMG. Hier werken we hard aan de ontwikkeling van het vak. Zo schrijf ik onder andere mee aan de richtlijn over schouderproblematiek. In mijn vrije tijd besteed ik graag tijd aan familie, vrienden, reizen en avontuurlijke sporten.

Telefoon:
075 6700570

E-mail:
info@spineclinic.nl

Openingstijden

De openingstijden variëren. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 09:30 uur tot 15:00 uur. Buiten die tijden kunt u een boodschap achter laten op ons antwoordapparaat. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Locaties:
Zaandam
Provincialeweg 152-154
1506 ME Zaandam

Let op: Het is hier betaald parkeren. De kosten bedragen €2,80 per uur.

Amstelveen
Bouwerij 4
1185 XX Amstelveen

De ingang bevindt zich aan het einde van de parkeerplaats achter de slagbomen. U kunt aanbellen bij SpineClinic of Fysioresult (2de etage), de deur wordt dan voor u open gedaan. Let op: De parkeerplaats achter de slagboom is een privé parkeerplaats. U kunt uw auto aan de overkant van de weg op de algemene parkeerplaats zetten.

Amsterdam
Molenpad 15-A
1016 GL Amsterdam

SpineClinic Amsterdam bevindt zich in hetzelfde gebouw als Profysio.

Tarieven

Eerste consult: € 120,-
Elk vervolg consult: € 100,-

De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Het verschilt per pakket en per verzekering wat u zelf bij moet dragen.