Marianne Welten, arts MSK

Het boeiende van het vak blijft dat met deze behandelmethode een breed scala aan klachten verholpen kan worden met relatief eenvoudige handelingen. Daar word ik blij van.

Marianne Welten

Achtergrond

Ik was al heel jong gefascineerd door sport en beweging. Vanaf mijn 16e beoefende ik taekwon-do als wedstrijdsport. Om mijzelf te kunnen verbeteren verdiepte ik me in het menselijke lichaam, trainingsleer en voeding. Na de middelbare school heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool in Nijmegen gevolgd. Deze heb ik in 1987 afgerond. Inmiddels runde ik samen met mijn toenmalige echtgenoot een Sport en Gezondheidscentrum, waar ik naast mijn studie fitnesstrainingen, groepstrainingen en voedingsadviezen gaf. In die tijd trainde en leefde ik voor de sport taekwon-do en werd in 1986 Europees kampioen en in 1988 wereldkampioen.

Toen ik in 1989 een ernstige knieblessure opliep ben ik met taekwon-do gestopt. Op zoek naar nieuwe uitdagingen besloot ik om weer een studie op te pakken. Na een jaar Gezondheidswetenschappen ben ik geswitcht naar de studie Geneeskunde, met als doel me te specialiseren tot orthopedisch chirurg.

Medische achtergrond

Ik heb in 1997 mijn studie Geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen afgerond. Na een jaar werkzaam te zijn geweest als zaalarts en spoedeisende hulp arts op de afdeling Orthopedie in het St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen werd ik aangenomen voor de opleiding tot orthopedisch chirurg. Tijdens deze opleiding was ik vooral geïnteresseerd in de problematiek van heup, knie en schouder. Mechanisch denken spreekt mij aan en bij deze gewrichten gaat het vaak om een mechanisch probleem dat geanalyseerd en gediagnosticeerd moet worden, eventueel gevolgd door een operatie aan het gewricht. Voor mijn promotieonderzoek deed ik onderzoek naar revisieoperaties van de heup. In 2004 heb ik de opleiding moeten afbreken door een burn-out.

Ik bleef orthopedie een prachtig vak vinden en na een periode van een half jaar ben ik met veel plezier nog twee jaar onderwijscoördinator voor het specialisme orthopedie geweest.

Arts Musculoskeletale Geneeskunde

Toen ik in aanraking kwam met Musculoskeletale Geneeskunde was ik direct gegrepen door dit vak. Het verwonderde mij dat zoveel patiënten baat hadden bij deze behandeling. Dit wilde ik ook leren! Tijdens mijn opleiding tot MSK-arts leerde ik om op een voor mij volledig nieuwe manier naar het bewegingsapparaat te kijken. Ik was gewend om vooral de beweeglijkheid te onderzoeken en leerde nu om heel precies de stand van alle wervels en gewrichten in kaart te brengen. In plaats van me te concentreren op afzonderlijke onderdelen leerde ik om de verbanden in het menselijke lichaam te zien: het zogenaamde ‘ketendenken’.

De wervelkolom speelt een belangrijke rol bij klachten (elders) in het lichaam. Daarmee was mijn interesse gewekt voor de mechanica van de wervelkolom. Tijdens mijn opleiding heb ik een scriptie geschreven met als titel: ‘de Idiopatische Adolescente Scoliose’. In 2007 heb ik de opleiding voor OrthoManuele geneeskunde afgerond en sinds april 2008 ben ik als arts Musculoskeletale Geneeskunde werkzaam bij SpineClinic in Zaandam.

Aandachtsgebieden

Ik vind het belangrijk om iedereen voldoende tijd en persoonlijke aandacht te geven, zodat ik met mijn opgebouwde kennis en vaardigheid tot een optimaal resultaat kan komen. Daarbij maakt het voor mij niet zoveel verschil of het om de rug, de nek of een gewricht als de schouder, knie of enkel gaat. Het gaat mij om het effect van de behandeling, want ik besef dat ik bij een positief resultaat de patiënt daarmee een stukje kwaliteit van leven teruggeef.

Ik ben nog regelmatig gefascineerd door het feit dat het ‘simpelweg’ corrigeren van de standafwijkingen van het skelet zoveel klachten doet verdwijnen.

Telefoon:
075 6700570

E-mail:
info@spineclinic.nl

Openingstijden

De openingstijden variëren. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 09:30 uur tot 15:00 uur. Buiten die tijden kunt u een boodschap achter laten op ons antwoordapparaat. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Locaties:
Zaandam
Provincialeweg 152-154
1506 ME Zaandam

Let op: Het is hier betaald parkeren. De kosten bedragen €2,80 per uur.

Amstelveen
Bouwerij 4
1185 XX Amstelveen

De ingang bevindt zich aan het einde van de parkeerplaats achter de slagbomen. U kunt aanbellen bij SpineClinic of Fysioresult (2de etage), de deur wordt dan voor u open gedaan. Let op: De parkeerplaats achter de slagboom is een privé parkeerplaats. U kunt uw auto aan de overkant van de weg op de algemene parkeerplaats zetten.

Amsterdam
Molenpad 15-A
1016 GL Amsterdam

SpineClinic Amsterdam bevindt zich in hetzelfde gebouw als Profysio.

Tarieven

Eerste consult: € 120,-
Elk vervolg consult: € 100,-

De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Het verschilt per pakket en per verzekering wat u zelf bij moet dragen.